Suomeksi

WaveRoller wave energy device under waterAW-Energy Oy on edelläkävijä maailmanlaajuisesti kasvavalla aalto-energiasektorilla ja sen patentoima WaveRoller -teknologia on yksi lupaavimmista sovelluksista aaltoenergiavarantojen hyödyntämiseksi. Maapallolla on tuhansia kilometrejä rantaviivaa jotka soveltuvat aalto-energian tuotantoon. Markkinapotentiaalin on esitetty olevan jopa tuulivoimasektoria suurempi.

WaveRoller -teknologia on kilpailukykyinen tapa tuottaa uusiutuvaa energiaa suuressa mittakaavassa. Se täyttää kaikki uusiutuviin energiamuotoihin sovellettavat investointikriteerit ja tuotetun sähkön hinta on hyvin kilpailukykyinen.

WaveRoller on on meren pohjassa - lähellä rantaa - toimiva aaltovoimala. Siinä ilmiö, jota kutsutaan vellonnaksi (surge), liikuttaa tehotuotantojärjestelmään liitettyä, pohjaan saranoitua levyä. Sähköä tuotetaan laitteessa sijaitsevalla generaattorilla, josta se johdetaan kaapelia pitkin rantaan. Prosessi on täysin päästötön.

Rannan läheinen sijainti tuo monia etuja. Sähkö tuotetaan lähempänä kuluttajaa, joten kaapelointikustannukset ja tehonhäviöt ovat pienemmät ja huolto edullisempaa. Laitteeseen kohdistuu huomattavasti vähemmän rasitusta kuin avomerellä toimiviin sovelluksiin, jotka tarvitsevat kalliimman ankkuroinnin ja alistuvat äärimmäisille sää-olosuhteille. Rakenteensa ansiosta WaveRoller suojautuu äärimerenkäynnissä asettumalla vaaka-asentoon.

Jokainen WaveRoller voimala on riippumaton yksikkö ja niitä voidaan helposti yhdistää puistoksi. Kaupallinen WaveRoller tuottaa 0,5-1 MW paikallisesta aalto-energia resurssista riippuen.

WaveRoller on myös lähes näkymätön ja äänetön ympäristössään ja esimerkiksi Portugalissa sijaitseva voimalapuisto on asennettu NATURA 2000-alueelle.

WaveRoller valjastaa meren voimat tuottamaan puhdasta energiaa lähellä loppukäyttäjää.

AW-Energy Oy on suomalainen yhtiö joka toimii useissa maanosissa. Sen omistajiin kuuluu mm. Aura Capital Oy, Fortum Oyj, John Nurminen Oy sekä Sitra. AW-Energy on saanut rahoitusta mm. TEKES:lta sekä EU:lta.